Gele Vitargo bez kofeiny

Vitargo GEL bez kofeiny.
Żel Vitargo  stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. Jest to unikalne połączenie trzech węglowodanów, Vitargo, Trechalozy, Izomaltulozy. Zapewnia równomierny dopływ energii podczas wysiłku.

Więcej szczegółów

7,88 zł

Nowy

Więcej informacji

Vitargo Gel
vitargo żel

Większość żeli dla sportowców dostępnych na rynku zawiera maltodekstrynę. Maltodekstryna jest tanim preparatem skrobiowym, który znalazł szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego m.innymi w piekarnictwie, w produkcji mrożonek, lodów, słodyczy, deserów, wędlin, pasztetów, wyrobów garmażeryjnych itp.

Maltodekstryna jest używana jako tzw. "nośnik smaku" i "wypełniacz". Codziennie zjadamy spore ilości tej "odżywki dla sportowców" w produktach spożywczych.

Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia równomierny dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i są wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców.

Vitargo Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie wspomaga organizm, dostarczając mu energii.

Vitargo Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania, które odbywa się już w jelicie cienkim.


Jak stosować żel Vitargo?

W sytuacjach, gdy nie mają Państwo możliwości sięgnięcia po napój sportowy Vitargo - jego rolę skutecznie spełni żel Vitargo. Zawiera on optymalny zestaw węglowodanów: Vitargo, izomaltulozę i trehalozę  dzięki którym jedna porcja żelu stanowi dawkę energii wystarczającą na około 30 minut treningu.

Na przykład podczas maratonu, zalecamy przyjmować porcję żelu Vitargo (45g) co 30-45 minut biegu, najlepiej popijając niewielką ilością wody - 200 ml lub więcej, jeśli jest ciepło (1 kubek zwykle odpowiada ok. 150 ml wody).

Składniki: Woda, izomaltuloza*, trehaloza**, skrobia jęczmienna (zawierająca gluten), stabilizator - glicerol, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, aromat, sól.
Składniki alergenne zaznaczone pogrubioną czcionką.

Smaki:

  • czarna porzeczka
  • arbuz


Opakowanie: 24 opakowań żelu w kartonie.
1 saszetka 45g.

vitargo żel

Wartość odżywcza:

100g

Porcja (45g)

Wartość energetyczna (kJ, kcal)

962/226

433/102

Tłuszcz (g)

0

0

Węglowodany (g)  w tym:
 cukry (g)

Błonnik (g)

Białko (g)

Sól (g)

53 
45,6

0

0

0,55

24
20,5

0

0

0,25

Izomaltuloza* (g)
- w tym glukoza (g)
- w tym fruktoza (g)

Trehaloza **
- w tym glukoza

Skrobia jęczmienna (Vitargo®)

Fruktoza

18,9
9,4
9,4

18,9
18,9

7,8

7,8

8,5
4,25
4,25

8,5
8,5

3,5

3,5

*Izomaltuloza jest związkiem, którego trawienie w organizmie człowieka jest wolniejsze (stopniowe uwalnianie energii), oraz nie powoduje  żadnych zaburzeń żołądkowych. Badania wykazały, że w połączeniu z wysiłkiem sportowym ma pozytywny wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, oraz wykazuje właściwości antyoksydacyjne

**Trehaloza pełni rolę substancji zapasowej z której łatwo uwolnić glukozę. Unikatowe cechy trehalozy czynią z niej żródło wielu zastosowań w medycynie, weterynarii, przemyśle farmaceutycznym. Trehaloza ogranicza degradację nienasyconych kwasów tłuszczowych, może mieć zastosowanie w walce z osteoporozą.

Producent:

Swecarb AB, Kalmar, Sweden

www.vitargo.com

Sprzedawca - Wyłączny przedstawiciel oryginalnych produktów na Polskę:

VITARGO SPORT ENERGY sp. z o.o., Szczecin

www.vitargo.com.pl